MARKALAR MEMNUN: Faiz İndirimi için açıklamalar birbiri ardına geliyor.

• 26 Eylül 2019
MARKALAR MEMNUN: Faiz İndirimi için açıklamalar birbiri ardına geliyor.

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün’ün Faiz İndirimi Açıklaması:

Kamu bankalarının otomotiv sektöründe yerli üretime özel kredi faiz oranları sağlamasıyla ilgili görüşlerini bildiren Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, “Kredi faizlerinin düşmesi otomotiv pazarında ciddi bir hareketlilik sağlayacak. Bu aslında biraz geç kalınmış bir destek ama önemli de bir adım. Tabi bu uygulamada maliyetin bir kısmını bankalar bir kısmını da şirketler karşılayacak. Bu durum, 2018 Ağustos’undan bu yana yükselen döviz, enflasyon ve dolayısıyla kredi faizleri nedeniyle 2017 yılına göre %60 oranında küçülen iç pazarda, düşük faizli kredi beklentisi nedeniyle bir hareketlilik sağlayacaktır. Ancak beraberinde, zaten kârsız satış yapan firmalara ilave malî yük de getirecektir. Günün sonunda ise satışların canlanması ve satışlarda artış beklentisi, özellikle servis girişlerinde sektöre çok ciddi bir fayda sağlayacaktır” dedi.

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu’nun kamu bankalarının faiz indirimi ile ilgili açıklaması:

Otomotiv Sektörünün 2018 Haziran ayından bu yana sürekli gerilemesinin ana nedenlerinden birisi de faiz oranlarının yükselmiş olmasıydı. Araç satışlarının yarısından fazlasını taşıt kredileri ile yapan bir sektör için kredi faiz oranları ve kredi taleplerinin onaylanması konuları hayati önem arz ediyor. 1,5 yıldır süregelen yüksek faiz dönemin sonunda aylık taşıt kredisi faizleri yüzde 3.1 seviyelerinden yüzde 1.5 seviyelerine kadar gerilemişti. Bu bile tüketicilerin araç alımına vesile olmaya başlamıştı ancak uzun yıllardır bu ticareti gerçekleştiren şirketler olarak şunu biliyorduk ki yüzde 1’in altındaki kredi oranları talebi hareketlendirecek sınırdır.

Bu sebeple geçtiğimiz günlerde otomotiv sektör dernekleri olarak Hükümetimizin Ekonomi Yönetimi ile görüşerek bu talebimizi de kendilerine iletmiştik. Bu süreçte Merkez Bankamızın gerçekleştirdiği faiz indirimleri ve bu politikaların devam edeceği sinyallerini de takdir ile karşılamaktaydık. Geçtiğimiz hafta otomotiv dernekleri bir araya gelerek Bankalar Birliği Başkanımız ile yaptığımız görüşmede otomotiv sektörünün beklentilerini kendileri ile paylaşarak, tüketicilerin beklediği oranları ve kredi taleplerinin bankalarımız tarafından onaylanması ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık. Kendileri bu konuda devlet bankaları olarak öncülük etmek istediklerini belirterek çalışmalara başlamışlardı.

Bugün geldiğimiz noktada öncelikle devlet bankalarımız öncülüğünde başlayan düşük faizli taşıt kredisi kampanyalarını özel bankalarımızın da tüm markalarımız ile beraber takip edeceğini düşünüyoruz. Özellikle yılın son 3 ayına girdiğimiz bu dönemde gerçekleşen bu çok değerli kampanyanın tüketicilerimiz için çok büyük avantajlar taşıdığını düşünüyoruz.

Otomotiv sektörüne desteklerini esirgemeyen başta Hükümetimiz ve Ekonomi Yönetimimiz olmak üzere, bankalarımızın değerli yönetici ve ekiplerine teşekkürlerimizi ifade etmek isteriz. Oyder olarak paydaş derneklerimiz ile işbirliği içinde sektörümüze fayda sağlamaya devam etmeye gayret edeceğiz.

Ali Haydar Bozkurt

CEO

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.

Kamu bankalarının özellikle yerli üretimi desteklemek ve sektörü hareketlendirmek amacıyla, Türkiye’de üretim yapan otomotiv markaları ile yaptığı işbirliğini olumlu karşılıyoruz. 1 Ekim tarihinde başlayıp yılsonuna kadar sürecek faiz indirimi, otomotiv sektörünü son çeyrekte hareketlendirecek ve satışlara olumlu yansıyacaktır. Hatta bayilerimizden aldığımız bilgilere göre bu kampanyanın olumlu ektilerini şimdiden görmeye başladık.

Markalar farklı modellerine göre farklı oranlarda bu kampanyaya dahil olacaktır. Toyota olarak farklı modellerimiz için yaptığımız çok cazip kampanyalar ile biz de bu kampanyada yer alacağız.  Bu konuda geniş kapsamlı ve müşterilerimizin yararına olacak şekilde hazırlanıyoruz. Hatta diğer markalar bu kampanyaya ekim ayında başlarken, Toyota olarak “0” finansman oranını biz şimdiden devreye aldık. Bazı modellerimizde devreye aldığımız “0” finansman oranı ile birlikte kamu bankalarının sunduğu yüzde 0,69 cazip finansman oranına denk bir oranı biz de yarından itibaren müşterilerimize sunmaya başlıyoruz. Ayrıca ekim ayında fiyatlarımıza zam yapmayacağımızı da belirtmek isterim

Karsan’dan Otomotive Özel Kredi Açıklaması!

Otomotive Özel Kredi Ticari Araç Pazarına Kaldıraç Olacak!

Kamu bankaları otomotivde yerli üretime özel taşıt kredisi paketleri hazırladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu ticari araç pazarının son 8 ayda ortalama yüzde 50 daraldığını hatırlatarak, “Türkiye iyi bir ticari araç üreticisi. Kamu bankalarının Türkiye’de üretim yapan markalarla yaptığı söz konusu işbirliği, son 3 ayda iç pazara önemli ölçüde hareketlilik getirecektir. Finansmana ulaşmada zorluk yaşayan ticari araç müşterilerinin son 3 ayda satın almaya yöneleceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca yüzde 0,49-0,69 faiz uygulaması iç pazarda ticari araçlar için kaldıraç olacaktır” dedi.

Kamu bankaları Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası Türkiye’de üretim yapan otomotiv markalarını için özel taşıt kredisi paketleri hazırladı. Bu kapsamda, otomotiv markalarıyla işbirliği gerçekleştiren kamu bankaları yüzde 0,49 – 0,69 faiz aralığında özel bir faiz uygulayacak. Bankalarla işbirliği gerçekleştiren markalar arasında, Bursa’da yer alan fabrikasında ticari araç üretimi gerçekleştiren yerli üretici Karsan da bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, ticari araç pazarının son 8 ayda ortalama yüzde 50 daraldığını hatırlattı. Muzaffer Arpacıoğlu, “Türkiye çok önemli bir ticari araç üreticisi. Kamu bankalarının Türkiye’de üretim yapan markalarla yaptığı söz konusu işbirliği, son 3 ayda iç pazara önemli ölçüde hareketlilik getirecektir. Finansmana ulaşmada zorluk yaşayan ticari araç müşterilerinin son 3 ayda satın almaya yöneleceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca, yüzde 0,49-0,69 faiz uygulaması iç pazarda ticari araçlar için kaldıraç olacaktır” dedi.

Son tarih 31 Aralık 2019

3 bankadan yapılan ortak açıklamaya göre, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, binek araçlar için 50-120 bin TL arasında 18-36 ay için, ticari araçlarda 72-120 bin TL arasında 30-60 ay için yüzde 0,49-0,69 faiz uygulayacak. Kredi koşulları anlaşmalı marka bazında değişiklikler gösterebilecek. Kampanya ise 01 Ekim 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında geçerli olacak.

Faiz İndirimi Otomotiv Sektörünü Hareketlendirecektir.

Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel, faiz indirimi ile ilgili olarak görüşlerini dile getirdi. Berkel, ”Faizlerde son dönemlerde yaşanan düşüş trendinin otomotiv satışları üstünde olumlu etkisi olduğunu gözlemliyorduk. Buna paralel olarak, bugün devlet bankalarının açıkladığı özel kredi faiz oranları da otomotiv sektöründe satışlara olumlu katkı yapacaktır. Müşterinin menfaatine yönelik yapılan bu faiz indirimi, sıfır araçlar kadar ikinci el piyasasının da hareketlenmesini beraberinde getirecektir.  Ayrıca yerli araçlar için yapılan bu uygulama, sanayimizin de ilerlemesi için oldukça önemli çünkü satışların artması, iç pazar için yapılan üretimin de artmasını sağlayacaktır. Bu ve benzeri desteklerin önümüzdeki dönemlerde devam ettirilmesi, öncelikli olarak Türkiye ekonomisine ve lokomotif sektörlerden biri olan otomotiv endüstrisine de olumlu katkı yaratacaktır” dedi.

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ